השימוש במרכיבי מזון מכל הצבעים חשובה לגוף בדיוק כמו לנפש שלנו, ומהווה רכיב משמעותי בתזונה בריאה ונכונה. ברגע שנזין את הגוף בכל הצבעים נראה עלייה במדדי הבריאות, התחושה תהייה של חיוניות ושובע, ונרגיש מלאות רגשית וגופנית.
הירקות הירוקים
- ירקות ירוקים עליים, חסה, כרוב, תרד, פטרוזיליה, סלרי, שמיר, צמחי תבלין וכל סוגי העלים.
- אבוקדו: מקור מעולה לשומנים חד בלתי רווים. עשיר בסיבים תזונתיים, בביתא-קרוטן, באשלגן, בחלבונים, בוויטמינים C,B ו-E ובחומצה פולית.
- אספספת: מכיל הרבה ויטמינים – A,B,C,D,E,K. זהו הירק היחיד המכיל גם B12.
- אספרגוס: נחשב לאחד הירקות היכולים לסייע לחולי סרטן בהתמודדות עם המחלה ויש בו חומר המחזק את כלי הדם. מומלץ להכין מיץ מאספרגוס טבעי ולשתות 4 כפות בבוקר ו-4 כפות בערב.
- סלרי: מסייע לעיכול, להרגעה ולתקינות ההשתנה. לכן טוב במקרים של צבירת נוזלים, מונע סרטן ועוזר לאיזון החומציות הגוף.
- ברוקולי: מכיל סולפורופן- כימיקל טבעי שיכולתו לעצור צמיחת גידולים רבה ביותר, מחקרים רבים מראים כי ברוקולי יכול להפחית את הסיכוי לחלות בסרטן המעי הגס, השד, הושט, מיתרי הקול, הריאה, צוואר הרחם, הערמונית וכן בגידולים בחלל הפה, הלוע והקיבה.
- נבטי ברוקולי: מכילים בין 20 ל-50 פעמים יותר ריכוז של סולפוראפן. מומלץ לאכול 25 גרם נבטים ביום.
- כרוב עלים: אחד הירקות החשובים לחולי הסרטן. עשיר יותר מכל שאר ירקות העלים הירוקים בקרטנואידים, שהם לוחמי סרטן חזקים.כמו כן, יש בו ויטמינים A ו-C, ריבופלבין, ניאצין, סידן, מגנזיום, ברזל, זרחן, נתרן, אשלגן, גופרית וכלורופיל. כרוב העלים עשוי להגן על מעשנים מפני סרטן הריאה. ומפחית את הסיכון לחלות בסוגי סרטן אחרים כמו סרטן של מערכת העיכול , סרטן הפה ומיתרי הקול, סרטן השד, סרטן הערמונית וסרטן שלפוחית השתן.
הירקות הכתומים
- עוזרים למניעת סרטן. הצבע הכתום נמצא בגזר, בדלעת ובטטה.
- בטטות: מכילות הרבה ביתא-קרוטן . מחקרים מראים שבטטות, דלעת וגזר ממלאים תפקיד חשוב במניעת סרטן ריאות.
- דלעת: בגרעיני הדלעת יש חומרים הנקראים ” מעכבי טריפסין”, המונעים התפתחות נגיפים וסרטן. צריכה גבוהה של דלעת עשויה להפחית את הסיכון לחלות בסרטן, בעיקר בסרטן הריאה.
הירקות הלבנים
- כרוב, כרובית, קולורבי ושום נחשבים לאנטיביוטיקה של הטבע.
- כרוב: מכיל חומר בשם אינדול החוסם את היווצרות הסרטן. כמו ויטמינים C ו-E וחומצה פולית. הוא יכול להרוס חיידקים ונגיפים ולמנוע סרטן, בעיקר של המעי הגס. הכרוב גם מרפא כיבים, והמיץ שלו מפעיל את מערכת החיסון. מחקרים מראים כי אכילת כרוב אחת לשבוע יכולה להפחית את הסיכון לחלות בסרטן המעי הגס ב-60 אחוז.
- בצל: מכיל ויטמינים ומינרלים רבים. מחקרים אפידמיולוגים הראו כי צריכה יומית של בצל הפחיתה את שכיחות סרטן השד ב70-80, אחוז.
- שום: אנטיביוטיקה טבעית. צריכת שום בתקופה של כימותרפיה, כאשר מערכת החיסון חלשה, יכולה למנוע זיהומים נגיפיים ןחיידקיים. מכיל חומרים אנטי- סרטניים. רכיבים בשום משפרים פעילות של התאים במערכת החיסון, מונעים היווצרות קרישי דם ומורידים לחץ דם. שום יכול למנוע התפתחות של סוגי סרטן שונים, כולל את סרטן הערמונית, ולהאט התפתחות של סרטן השד, העור והמעי הגס.
הירקות האדומים
- עגבנייה, פלפל אדום, אשכולית אדומה עוזרים בהגנה בפני סרטן.
- עגבנייה: עשירה בקרטנואידים, ובעיקר בליקופן, שהם אנטי- אוקסידנטים חזקים ובוויטמין C. אכילת עגבניות אחת ליומיים מפחיתה בצורה משמעותית את הסיכוי לפתח סרטן ריאות. צריכה גבוהה של עגבניות מגינה מפני התפתחות סרטן הקיבה, המעי הגס ושלפוחית השתן. רוטב עגבניות מונע סרטן ערמונית ושד.
הירקות הסגולים
- סלק, חציל, כרוב סגול, בצל סגול, ענבים סגולים.
- סלק: חומרי הצבע הציאנוטיים שבסלק גורמים להגברת אספקת החמצן לתא הסרטני, ובכך מפריעים לו. הסלק מגביר את האפקטיביות של התרופות הכימיות ועוזר מאוד לנקות את הגוף מן הרעלים שהשאירו בו התרופות המקובלות.
לצבע יש מרכיב משמעותי בבחירת הירקות שאנו אוכלים, לכל צבע יש תפקיד כפי שראיתם וככל שנרבה להשתמש במגוון הצבעוני של הירקות בתפריט היומי שלנו נחזק את המערכות בגוף ונגדיל את אחוזי הבריאות שלנו.
בדיוק כמו בעולם הרגשי שגם בו מומלץ להשתמש בכל צבעי הקשת למען בריאות גוף ונפש.