יש חשיבות גדולה לאיך אנחנו אוכלות ומה אנחנו מרגישות כלפי עצמנו.

כשאני לא מקבלת את עצמי,מהי אכילה רגשית וכיצד מטפלים בה? האוכל הוא פיצוי ולרוב אני אאכל יותר ממה שאני צריכה. האוכל כפיצוי הוא ביטוי לקושי שקיים בפנים.

דיאטות חוזרות ונשנות לרוב לא נוגעות בשורש המקור לאכילה הרגשית, ולכן בסופו של דבר עלולות לגרום לתסכול. הרבה פעמים יש לנו רצון לשנות משהו בחיים שלנו, בעצמנו או במראה שלנו. הרצון מגיע עם חוסר קבלה עצמית, אשמה עצמית, ביקורתיות גבוהה ורצון להיות מושלמת.

לנשים בדרך כלל יש אקסטרה מהרגשות האלו, כי הם מרגישות שיש ציפיות גבוהות שהן צריכות לעמוד בהן – גם להיות אם ואישה, גם להיות בעלת קריירה מצליחה וגם להיראות מיליון דולר.

המלכודת היא פשוטה אבל גם מסובכת – כל עוד נרצה לעמוד בציפיות, הדבר מועד לכישלון ותמיד תהיה אכזבה. אם נגיע ממקום של לספק מישהו אחר ולא מתוך הקשבה לעצמנו, לרוב תהיה תחושה של “לא מספיק” כי אין גבול שזה תלוי במקור חיצוני. הגבול צריך להיות בתוך עצמנו, תוך הקשבה פנימית לתחושות שלנו.


טיפול באכילה רגשית מבוסס על אימון של התודעה בשילוב הקניית הרגלי אכילה נכונה
עם התרגול של ההקשבה העצמית, יהיו פחות ספקות ולבטים ויהיה פחות רצון שהאחרים ירגישו טוב על חשבונכן.

תהליכי שינוי נובעים רק מתוך קבלה עצמית. חשוב להגיע לכל שינוי, במיוחד שינויים שקשורים לאכילה ולבריאות שלנו, עם הרבה אמפתיה וידיעה שהדרך יכולה להיות עם עליות וירידות וזה עדיין בסדר ולא אומר שנכשלנו. הסיכוי להצלחה יותר גדול אם ניפול ונקום בצורה נעימה כלפי עצמנו.

כנטורופתית מוסמכת ומטפלת הוליסטית , אני מעבירה מסר למטופלות שלי שחשוב שנקשיב לעצמנו, באכילה עצמה, בכמויות של האוכל, מתי האכילה הופכת להיות רגשית ומה נכון לנו לאכול ומה יעשה לנו לא טוב ועדיף להימנע מאכילתו מראש.

טיפים להתמודדות עם אכילה רגשית

  1. החשק לאוכל לוקח בין 20 שניות לשתי דקות. בזמן שאת ממתינה אפשר לעשות משהו חיובי ומשמח, כמו לשים שיר ביוטיוב או לשיר אותו, לקרוא ספר, לצייר ולעשות כל דבר יצירתי העולה על רוחך.
  2. מומלץ לאכול בישיבה בלבד, בשולחן האוכל ולא כחלק מהתנהלות בבית או בעבודה. יש לתת לאוכל ולגוף את הזמן והמקום המגיעים להם.
  3. כשבא לנו לאכול, צריך לבדוק האם באמת מה שאני זקוקה לו הוא אוכל? או אולי חיבוק, להירגע, לנוח או סתם הפסקה קצרה משגרת היום השוחקת.
  4. במקום לברוח לאכילה רגשית, אפשר לברוח למקום נעים בדימיון כמו טיול מהנה, חוף ים וכל מקום או חברת של אנשים שאת אוהבת להימצא בחברתם.
  5. חשוב לדעת מהיכן הרגש מגיע, לעתים את חשה כעס על עצמך שאת אוכלת ובעצם הכעס מגיע מקשר שלך עם מישהו או מסיטואציה בחייך שמקשה עליך ואת לא נותנת לה מקום. התייחסות למקור הקושי יכול להקל ולשחרר את החסימה שגורמת לך לרצות לאכול כדי לשחרר מועקה.

בשיחת אבחון אנחנו יכולות להבין יחד את הרגלי האכילה שלך וההתנהלות שלך מול אוכל ולבחור עבורך תהליך הוליסטי שמשלב בין שיפור אורח החיים שלך, הפחתת מתחים והתמודדות עם רגשות פחות נעימים שבדרך כלל גורמים לך לאכול מעבר למה שהגוף שלך זקוק לו. אני נעזרת בתהליך בכלים טבעיים כמו ארומתרפיה, תזונה טבעית והרגלים שנשארים לאורך זמן וכלים טבעיים לשינוי דפוסי חשיבה.

ענת אדלר

050-6794129